De zoektocht naar nieuw talent

’t Is goed druk bij Krokant! Om onze klanten te blijven geven waar ze recht op hebben – met name een onberispelijke service – zijn wij sinds kort op zoek naar een extra creative webdeveloper. Dit nieuwe teamlid zal Carsten, Tess en bij uitbreiding heel Krokant bijstaan met webdesign, webdevelopment en online communicatie in het algemeen.

Maar wat maakt van een vacature nu een goeie vacature? In veel sectoren is het namelijk niet evident om vacatures ingevuld te krijgen. Een sterke employer branding – waarin je aangeeft hoe goed je bent voor je werknemers – is dan ook aangewezen.

Eerst en vooral ga je zoals bij quasi alle communicatie best uit van een een goede communicatiemix. Hoe meer relevante kanalen er aangewend worden, hoe groter de kans dat jouw witte raaf je vacature opmerkt. Zo denken we onder meer aan social media, (gratis) jobsites, relevante fora, je eigen website, vakbladen en ga zo maar door. Of de vacature ook echt opvalt, hangt uiteraard ook af van de inhoud en manier waarop ze is opgesteld.

Globaal gezien zijn er vier topics die je best aanraakt: een voorstelling van je bedrijf, de taakomschrijving, het profiel van de gezochte werknemer en de voorwaarden die je als onderneming biedt. Probeer er met je vacature ook echt uit te springen. Je bent bijlange niet de enige die op zoek is naar talent! Afhankelijk van het karakter van je zaak kan dat met de nodige luchtigheid, ludieke woordspelingen, het ontwerp of de professionaliteit die ervan afspat.

Ondertussen lopen de sollicitaties vlot binnen en kijken wij uit naar de gesprekken. Naar alle waarschijnlijkheid ontmoeten we gauw onze nieuwe creative webdeveloper! Wellicht koopt die ons om met pizza. Kleine hint.