Dienstverlener bij kmo-­portefeuille

Krokant is sinds juni 2023 geregistreerd als dienstverlener voor de kmo-portefeuille. Dit houdt in dat je financiële steun kan krijgen wanneer wij jouw onderneming ondersteunen met advies inzake communicatie, branding, marketing of webdesign.

Wat is kmo-portefeuille?

De kmo-portefeuille is een subsidiemaatregel waardoor je – als ondernemer – financiële steun krijgt voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Concreet zijn dat adviezen voor bijvoorbeeld het opstellen van een communicatieplan voor jouw bedrijf. De kmo-portefeuille wil toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk bedrijven. Daarom maken we het eenvoudig om je aan te melden en subsidieverzoeken in te dienen. Elke kmo krijgt subsidies om advies bij geregistreerde dienstverleners aan te kopen. Wil je weten wat er precies onder advies valt? Via deze link vind je de verschillende definities.

Voorwaarden

Niet elke onderneming of project komt per definitie in aanmerking om gebruik te maken van de kmo-portefeuille. Het gaat dan over de aard van de onderneming (kmo of vrij beroep, ligging, rechtsvorm…) en de inhoud van de opdracht. Wil je weten of je bedrijf en project aan de voorwaarden voldoet om in aanmerking te komen voor de kmo-portefeuille? Via deze link kan je alle voorwaarden lezen.

Bedrag

In totaal kan je binnen de kmo-portefeuille van maximaal € 7.500 steun per jaar genieten. Bij een kleine onderneming gaat dat over 30% van het adviesproject. Voor een middelgrote onderneming is dat 20% van het adviesproject. Ben je benieuwd hoeveel subsidies jouw onderneming kan ontvangen voor een adviesproject? Via deze link lees je meer over hoeveel subsidies je kan krijgen.

Aanvraagprocedure

Via het e-loketondernemers kan je je kmo-portefeuille aanvragen. Deze aanvraagprocedure verloopt bijgevolg volledig digitaal. Elke subsidieaanvraag moet ten laatste 14 dagen na de startdatum van de prestaties zijn ingediend. Vraag je je af wat de procedure is om een aanvraag te doen voor de kmo-portefeuille? Via deze link leer je hoe je een aanvraag kan indienen.

Vervolgstappen

Indien gewenst, kan je steeds je subsidieaanvraag stopzetten. Belangrijk is om dan een duidelijk zicht te hebben op je rechten en plichten, aangezien een stopzetting van de subsidieaanvraag je niet meteen ontslaat van je contract met de dienstverlener. Wens je meer informatie over de vervolgstappen bij een traject via de kmo-portefeuille? Via deze link vind je alle vervolgstappen terug.