Een restauratie van de communicatie

Een restauratie van de commu­nicatie

Een restau­ratie van de commu­nicatie

Zeg niet zomaar ‘renovatie’ tegen een restauratie van Van Loy. Dit bedrijf doet monumenten en historische gebouwen herleven in al hun glorie. En dat doet het met echte ambacht, toewijding en respect voor de geschiedenis. ’t Zal wel zijn dat wij dergelijke projecten graag mee trekken!

Een huisstijl gebaseerd op ossenbloed

Bij de restauraties die Van Loy doet, wordt rekening gehouden met hoe het vroeger was, ook in het kleurenpalet. Aan ons om hier ook rekening mee te houden in het huisstijlontwerp. Te beginnen bij het logo, waarbij één kleur er meteen uitsprong: ‘ossenbloed’. Een prachtige benaming voor de authentieke dieprode kleur die de basis vormde van de rebranding. Deze kleur werd aangevuld met complementaire tinten, recht uit het verleden. Het element in het logo bestaat uit verschillende vlakken die naar elkaar lijken toe te komen, wat voor dynamiek zorgt. De overlappingen qua kleur zorgen voor diepgang. Het lettertype is strak, duidelijk en geeft een hedendaagse indruk mee. Op basis daarvan werden de verdere elementen uit de huisstijl uitgewerkt.

Van Loy

Een kathedraal van een website

Wat bij de website van Van Loy telt, is tonen wat deze meesters in restauratie allemaal kunnen. Totaalrestauraties, gevelrenovatie, steenkapperij, glas in lood, schrijnwerkerij en smeedwerk worden allemaal in het eigen atelier gedaan. Het resultaat daarvan kan u aanschouwen bij kerken, kathedralen, kastelen en andere monumenten. Dit vakmanschap kreeg dan ook – volkomen terecht – flink wat aandacht op de website. Zag u al wat ze bij Van Loy allemaal in hun mars hebben?

Plaatjes van plaatjes

Jongens toch, of het nu de Abdij van Averbode is, het districtshuis van Ekeren of het voormalig Stedelijk Zwembad van Mechelen dat omgetoverd werd tot hotel, de creaties van Van Loy doen synchroon monden openvallen. En om nog meer mensen te laten genieten van de schoonheid van deze restauraties, reden wij Vlaanderen Vakantielandgewijs van project naar project en provincie tot provincie. Daar fotografeerden we deze prachtige bouwwerken, en gaven we onze ogen uiteraard ook de kost. Cultuur met een grote C!

Is uw merk ook aan vernieuwing toe? Of heeft u een project dat gewoon vrààgt om onze toewijding?

Contacteer ons