Nieuws, heet van de Google-naald

In mijn eerste blogbericht, dat je kon lezen in oktober 2018, sprak ik uitvoerig over responsive websites. Responsiviteit zorgt ervoor dat je website ook op mobiele toestellen perfect gebruikt kan worden. Niet dat ik de Grote Profeet ben, maar het belang van responsiveness wordt nu ook nog eens extra onderstreept door Google.

Het is namelijk zo dat Google vanaf 1 juli 2019 alle websites zal indexeren op basis van hun mobiele versie. Dit wil zeggen dat Google – gezien het grote mobiele gebruik van websites – mobiele versies steeds relevanter acht en zich hierop eerst baseert. De plannen lagen al sinds 2016 op tafel, nu worden die dus ook concreet. Sinds 2017 werd een beperkt aantal websites al geïndexeerd op basis van hun mobiele versie. Het succes van deze testfase en het stijgende aantal mobiele gebruikers maakt dus dat vanaf deze zomer alle websites onder deze nieuwe methode vallen.

Mobielvriendelijkheid wordt zo meer dan ooit een basisnoodzaak voor jouw website en is al lang geen fait divers meer. Zeker als je weet dat 58% van alle websitebezoeken afgelopen jaar afkomstig waren van mobiele toestellen.

Wij kijken alvast enorm uit naar de resultaten van deze wijziging binnen Google. We volgen de evolutie alleszins nauwgezet op. Op die manier zijn we zeker dat we optimaal inspelen op het zoekgedrag van de mensen en de voorkeuren van Google, of het nu via desktop, tablet of mobiel is!

Geboeid door onze insights? Lees hier nog meer boeiende content!

Tijd om werk te maken van uw merk?

Contacteer ons