Je stempel drukken met uniek drukwerk

Dag in dag uit werken wij samen met zeer bekwame drukkers, die onze creatieve ideeën feilloos omzetten tot fysieke pareltjes. Daarom willen we hierbij enkele mogelijke druktechnieken verder toelichten. Zo hoef jij je daarover alvast niet druk te maken.

We kunnen je op het hart drukken dat we steeds op zoek gaan naar toepasselijke materialen en technieken. Hierbij houden we rekening met jouw onderneming, doel, doelgroep en budget. Het spreekt voor zich dat dit laatste een belangrijk aspect is. Vandaag de dag is standaard drukwerk uiterst betaalbaar. Wil je echter je stempel drukken met uniek drukwerk, dan dien je je ervan bewust te zijn dat hier een bepaald kostenplaatje tegenover staat.

Eerst en vooral is de papiersoort belangrijk. Ga je voor mat of glanzend, met of zonder coating en aan welk grammage? Wil je een degelijke, milieubewuste uitstraling? Ga dan voor mat en relatief dik gerecycleerd papier. Wil je daarentegen een outlet met enorme kortingen promoten, dan is een lichter en meer glanzend papier misschien wel wat je zoekt. Afhankelijk van deze wensen en de oplage, bekijken we samen met de drukker of we dit digitaal (voor kleinere oplages) of offset (op plaat) laten drukken.

Verder kunnen bepaalde extraatjes meer cachet geven aan je drukwerk. Zo is er bijvoorbeeld spot-uv, waarbij een bepaald deel van het ontwerp letterlijk uitgelicht wordt met een glanzende lak. Blind- of diepdruk zorgen dan weer voor een leuk effect doordat het reliëf brengt in je printmateriaal. Met een kapvorm geef je jouw drukwerk bovendien een unieke vorm.

Natuurlijk zijn dit maar enkele voorbeelden van een brede waaier aan druktechnieken. Laat gerust van je horen als er hierover meer vragen zijn. Zo, daarmee is de druk van de ketel!

Geboeid door onze insights? Lees hier nog meer boeiende content!

Tijd om werk te maken van uw merk?

Contacteer ons