Content over een cms

CMS; bij sommigen gaat automatisch een belletje rinkelen, anderen horen het dan weer in Keulen donderen. Mooie stad trouwens, maar dat terzijde. CMS staat voor content management systeem. Een softwaretoepassing – vaak een webapplicatie – waarbij je vanuit een bestaande basis aan de slag kan gaan om een website of webshop op poten te zetten. Enkele relevante voorbeelden daarvan zijn WordPress, Drupal en Shopify.

Concreet begin je in een CMS met een basis of template. Heb je veel geduld of enige kennis van content management systemen, dan kan je zelf aan de slag om een website of -shop op te bouwen. Er dient echter een kanttekening gemaakt te worden. Hoewel er veel plug-ins bestaan die verder kunnen helpen, blijf je zonder codering relatief beperkt qua mogelijkheden. Op deze manier halen wij graag het onderste uit de kan voor jouw project.

Aangezien onze klanten graag zelf nog voeling houden met hun website of -shop, starten wij vrijwel steeds vanuit een CMS. Dit bevordert de gebruiksvriendelijkheid, ook qua opvolging. Vertrekkende van een CMS zorgen wij echter steeds voor een customized design. Zo garanderen wij een uniek ontwerp voor elke project, met alle gewenste functionaliteiten. Denk maar aan een reservatiemodule, chatfunctie, pop-ups en ga zo maar door.

Kan je na oplevering van de website zelf aan de slag in deze CMS? Ja, in principe wel. Toch leert de ervaring ons dat het geen overbodige luxe is om hiervoor een deskundige onder de arm te nemen. Dit zal je ongetwijfeld tijd en frustraties besparen. Bovendien blijft jouw teerbeminde website zo up-to-date en on point!

Wisten jullie bovendien dat de Dom in Keulen een van de grootste kathedralen in Europa is? Dit natuurlijk ook weer terzijde.

Geboeid door onze insights? Lees hier nog meer boeiende content!

Tijd om werk te maken van uw merk?

Contacteer ons