Het memorabele jaar 2019 in vogelvlucht

Jaja, ’t gaat vooruit. ’t Is alsof het gisteren was dat we nog zaten te puffen met die hittegolven. Is dat al een jaar geleden dat wij elkaar zagen? Weer een jaar voorbij, en we worden er ook niet jonger op hé. In een onwaarschijnlijk sneltempo is 2019 voorbijgevlogen. Exact een jaar geleden hoorden we dezelfde clichématige levenswijsheden. Daarom is zo’n eindejaar goed om even stil te blijven staan bij wat er nu eigenlijk allemaal gebeurd is in dat jaar. In dit geval: Krokant anno MMXIX AD.

Oké, we moesten uiteraard op heel wat momenten serieus zijn, aangezien wij ook gefocust waren op de projecten van onze opdrachtgevers. Tal van logo’s, huisstijlen, folders, brochures of magazines, websites, direct mailings, social mediaposts en online marketingcampagnes passeerden de revue. En niet enkel in dat opzicht was het een gevarieerd jaar. Ook de verschillende sectoren waarin wij ons voortbewogen waren uiterst verrijkend. Zo konden we ons verdiepen in de wondere werelden van vastgoed, overheid, optiek, retail, food, fashion, industrie, design, gezondheidszorg, architectuur, transport, bouw en ga zo maar door.

Toch onthouden wij van dit jaar ook de atypische zaken. De zaken die ons onderling maar ook met onze audience verbonden. Een bloemlezing van die onnozele stoten, die vaak een bron van creativiteit waren en in dat opzicht perfect kaderden binnen onze dagelijkse werking.

 • In januari poseerde Tess voor haar verjaardagspost. Het thema werd ‘In de Gloria’. Achteraf gezien was dat de logica zelve, aangezien heel wat running gags op kantoor hun oorsprong vinden bij dit legendarische tv-programma.
 • In februari was het Dikketruiendag. Reden genoeg om Elisabeth een nieuwe outfit aan te meten. Nu ja, één outfit? Het werden er een stuk of 12. Tegelijkertijd.
 • In maart zetten de mannen hun beste beentje voor. En dat voor… Vrouwendag! Het werd iets met harige benen en rokken...
 • In april kregen we bezoek van Yanay, het kleine zusje van Candy, die een tijd terug stage liep bij Krokant. Yanay las in het kinderboekje dat wij maakten over Toet de olifant. Cuteness overload!
 • In mei legden we voor Mei Plasticvrij en Ik Drink Kraanwater de focus op ecologie, met name door mezelf uit een pan water te laten drinken. Zot zijn doet geen zeer…
 • In juni zetten we voor de Dag van de Schoonmaak onze kuisvrouw Mathilde in de bloemetjes. Mathilde is een robotstofzuiger.
 • In juli werd al het testmateriaal van voorgaande shoots waarbij ik aanwezig was misbruikt in een verjaardagspost rond mijn persoon. Merci mannen!
 • In augustus voorzag Kevin ons van een – hoe zou ik het zeggen – licht gebronzeerde huid, inclusief ingebakken zonnebril.
 • In september was het de hoogste tijd om Kevin nog eens vast te leggen op de gevoelige plaat. Zijn beurt om te schitteren in de blog!
 • In oktober vierden we Halloween door Elisabeth van kant te maken. Uiteraard niet ons werk, maar dat van duistere krachten.
 • In november werden de boys omgetoverd tot ambassadeurs van de Internationale Mannendag. Bij de ene was dat beeld al waarheidsgetrouwer dan bij de andere.
 • In december tenslotte kregen we een metamorfose tot zwarte/grijze/gekleurde/roetpiet en Sinterklaas. #NoShame van de #SintSquad

Voor nu wensen wij jou een fantastische feestperiode toe! Geniet van de momenten met vrienden, familie en lekker eten (je mag zelf uitmaken wat het belangrijkst is). Wij hopen jou weer te zien in het gezegende jaar 2020!